اگر مقالات قبلی ما را خوانده باشید میدانید که دو نوع پوکه معدنی و پوکه صنعتی وجود دارد. در اینجا قصد داریم مروری بر پوکه معدنی چیست داشته باشیم و سپس درباره یکی از مهمترین کاربردهای آن یعنی کاربرد پوکه معدنی در کشاورزی توضیح بدهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
نحوه تشکیل پوکه معدنی قروه
- پوکه معدنی نتیجه فعالیت آتش فشان های فعال است.
- هنگامی که آتشفشان شروع به فعالیت میکند از دهانهی آن نوعی مواد مذاب به شکل گاز خارج میشود.
- این گاز دارای میزان تخلخل بالایی است و رفتهرفته به کنارهی کوه آتشفشان مینشیند و با سرد شدن پوکه معدنی قروه را تشکیل میدهد.
- پوکه معدنی معمولاً در رنگهای مشکی، خاکستری و سفید مایل به زرد دیده میشود.
- پوکه معدنی قروه در سایزهای گوناگونی پدید میآیند که هر کدام از آنها کاربرد بخصوص خودش را دارد.
- از کاربردهای پوکه معدنی قروه میتوان به: ساخت بلوک، بکار گیری در کشاورزی و… اشاره کرد.
پوکه معدنی در خاک کشاورزی
یکی از کاربردهای وسیع پوکه معدنی استفاده این محصول معدنی در کشاورزی است که تغییرات مفیدی را در رشد محصولات کشاورزی ایجاد میکند. پوکه معدنی نوعی سنگ متخلخل آتشفشانی است که بر اثر خروج گدازههای آتش درون زمین به وجود میآید. این سنگ معدنی از خواص بسیاری برخوردار است و از همین رو نیز در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد پوکه معدنی در کشاورزی و فواید گسترده آن بر کسی پوشیده نیست و دو نقش را در خاک ایفا میکند. یکی اینکه مواد مغذی و مفید را به گیاه میرساند و دوم اینکه یک ماده مفید برای خاک و رشد محصولات کشاورزی است. این سنگ معدنی در کشاورزی باعث افزایش قابلیت کشت در خاک شده و به مواد آلی در خاک نیز کمک میکند. پوکه همچنین خاصیت ضد شیمیایی دارد که باعث بهبود عملکرد خاک در برنامه های سمپاشی، قارچ کشی، علف کشی و … میشود.
امروزه از پوکه معدنی در کشاورزی هیدروپونیک استفاده زیادی میشود. در این روش از خاک استفاده نمیگردد بلکه تنها پوکه معدنی به همراه آب به جای خاک به کار برده میشود.
چرا پوکه معدنی برای خاک مفید است؟
پوکه وزن بسیار کمی دارد که این امر به دلیل وجود حفره های فراوان موجود در آن است. همین ساختار منحصر بفرد پوکه باعث شده است که استفاده از آن در خاک برای هوارسانی خاک مناسب باشد و اکسیژن را به ریشه گیاه برساند و این خود باعث جلوگیری از ترک خوردن زمین میشود.
مخلوط کردن خاک کشاورزی با پوکه باعث میشود که نفوذپذیری خاک بالاتر برود و از هدر رفتن آن و جاری شدن در سطح زمین جلوگیری شود. جذب آب توسط پوکه و سپس پس دادن آن به آهستگی به خاک، از مزیت های بزرگ کاربرد پوکه در کشاورزی است، زیرا رطوبت به مدت طوانی تری در اطراف گیاه باقی میماند و این باعث صرفه جویی در مصرف آب در کشاورزی میشود.
کاربردهای پوکه معدنی در خاک کشاورزی
پوکه معدنی در خاک کشاورزی کاربردهای گوناگونی دارد که ما در اینجا به هر کدام از آنها بصورت جداگانه اشاره کوتاهی خواهیم کرد.
قلمهزنی
یکی از مشکلات قلمهزنی ماندگار نشدن آب در خاک است، به همین دلیل اینکه از چه نوع خاکی استفاده شود، خیلی مهم است. اگر آب در خاک بماند باعث پوسیده شدن آن میگردد، این مشکل را میتوان با ترکیب ماسه در خاک از بین برد اما از طرفی ممکن است کم آبی را به وجود بیارد زیرا آب به سرعت از بین شن و ماسه عبور میکند و باعث میشود که قلمه بیش از حد آب مصرف کند. همچنین ماسه باعث رشد بیماری ها و آفت ها در اطراف گیاه میشود. با استفاده از پوکه معدنی به جای خاک میتوان این مشکل را حل کرد. به جرات میتوان گفت بهترین محصول برای قلمهزنی گیاهان انتخاب پوکه معدنی است.
استفاده از پوکه معدنی در خاک کاشت درختان
پوکه معدنی را میتوان با خاک اطراف درختان مخلوط کرد و تحولی در رشد درختان ایجاد نمود. با وجود پوکه معدنی در خاک اطراف درختان، درختان خود را از وجود کودهای شیمیایی بینیاز میکنید.
پوکه معدنی در بام سبز
در بام سبز نیز میتوان از وجود پوکه معدنی برای گرفتن نتیجه مطلوب استفاده کرد.
کاشت چمن و فضای سبز
در کاشت چمن و فضای سبز نیز میتوانید از پوکه معدنی استفاده کنید. وجود پوکه معدنی در چمنکاری به علت عاری بودن از بذر گیاهان هرز و همچنین خاصیت ضدعفونی، از رشد گیاهان هرز و حشرات مزاحم جلوگیری مینماید.
استفاده از پوکه معدنی در چمن آماده
همانطور که میدانید چمن آماده نوعی چمن است که در مدت یک روز رشد خود را به اتمام میرساند. اما مشکل اصلی این چمن به وجود آمدن آفتها و حشرات مزاحم است که با وجود پوکه میتوان از این مشکل جلوگیری نمود.
گلخانهها
- از دیگر کاربردهای پوکه معدنی میتوان به استفاده این محصول در گلخانهها اشاره کرد.
- در گلخانهها جهت سبک سازی خاک و اکسیژن رسانی به ریشه گیاهان از این محصول استفاده میگردد.
مزایای پوکه معدنی نسبت به خاک در کشاورزی
- به دلیل وزن کم پوکه میتوان در هر مکانی مثل: گلخانه، گلدان، باغچه و … از آن استفاده کرد.
- برعکس خاک که آب را فورا تبخیر میکند پوکه آب را درون خودش نگه میدارد و نیازی به آبیاری مکرر نیست.
- به دلیل وجود مواد معدنی به سالم ماندن گیاه کمک میکند.
- تخلخل باعث رشد سریعتر گیاه میشود و تنها در پوکه معدنی تخلخل وجود دارد.
- به دلیل اینکه پوکه معدنی در حرارت بسیار بالا تولید میشود، خاصیت ضد باکتری دارد.
مزایای پوکه معدنی نسبت به ماسه در کشاورزی
برای قلمه زنی گیاهان حتماً باید از خاکی استفاده شود که میزان تخلخل بالایی دارد در غیر این صورت قلمه گیاه پوسیده میشود. برخی از افراد برای این کار از ماسه استفاده میکنند و این امری اشتباه است. زیرا:
- ماسه برعکس پوکه معدنی توانایی نگه داری آب را ندارد و بلافاصله بعد از آبیاری آب را از دست میدهد.
- برخی از آفتها و بیماریها در ماسه بصورت پنهان قرار دارند. در صورتی که محیط گیاه مرطوب باشد آفت شروع به فعالیت میکند و ریشه گیاه را از بین میبرد. در حالی که پوکه از این امر جلوگیری میکند.
مزایای استفاده از پوکه معدنی قروه در کشاورزی
- استفاده از پوکه در کشاورزی موجب میشود تا از تبخیر آب جلوگیری شود و خاک به مدت طولانی مرطوب باقی بماند.
- باعث تقویت نگهداری آب و مواد غذایی در گیاه میشود.
- از رشد گیاهان هرز جلوگیری میکند.
- حشرات موزی همانند: پشه، سوسک، موش و… به محصولات کشاورزی نزدیک نمیشوند.
- به دلیل داشتن منافذ باز هوا در خاک امکان جا به جا شدن را دارد.
- خاک کشاورزی دچار ترک خوردگی نمیشود.
- پوکه به دلیل خروج از معدن املاح معدنی فراوانی را با خود به همراه دارد و آن را به گیاه منتقل میکند.
- وجود پوکه معدنی در خاک کشاورزی موجب بهبود رشد گیاه میشود.
- کاشت گیاه در پوکه معدنی باعث تامین نیتروژن که تمامی گیاهان برای واکنش های آنزیمی خود به آن نیاز دارند و کمبود آن نیز باعث کاهش تقسیم سلولی و مختل شدن رشد گیاه میشود.
- ماده معدنی فسفر در پوکه، انتقال و ذخیره سازی انرژی در گیاهان را تسریع میبخشد و صحت انجام فتوسنتز را نیز کنترل میکند.
- پتاسیم موجود در پوکه باعث رشد گیاهان و تقویت متابولیسم آن ها به واسطه فعال سازی آنزیم میشود.
- کلسیم موجود در پوکه گلها و گیاهان را طراوت میبخشد.
- مواد معدنی منیزیم باعث فعال کردن آنزیمها، فتوسنتز، افزایش تولید چربی و جوان شدن گل و گیاه میشود. وجود منیزیم در خاک الزامی است و در صورت عدم جذب آن توسط گیاهان، باعث زردی و خشک شدن آنها میشود.
- مواد معدنی بور، کلر، آهن، منگنز و روی که در پوکه وجود دارند باعث رشد گیاه میشوند. خاکی که حاوی این مواد باشد را خاک سالم میگویند، به همین دلیل است که پوکه میتواند سلامت خاک را چند برابر کند.
نحوه کاشت گیاه در پوکه معدنی کشاورزی
در کشاورزی برای کاشت گیاهان از خاک باغبانی و پوکه معدنی کشاورزی استفاده می کنند. اگر می خواهید که یک نهال را در زمین کشاورزی بکارید باید دو برابر حجم نهال، خاک را حفر کنید اما اگر می خواهید که نهال را در گلدان بکارید باید گلدانی به اندازه دو برابر حجم نهال انتخاب کنید.
در مرحله اول نهال را به صورت عمودی در گودالی که حفر کردید قرار دهید. سپس به جای استفاده از ماسه در خاک، باید از پوکه معدنی استفاده کرد. پس مخلوطی از خاک و پوکه معدنی کشاورزی را در پای نهال و یا گلدان قرار دهید و در نهایت نهال را آبیاری کنید. وقتی از پوکه معدنی در خاک گلدان یا باغبانی استفاده می کنید آب را در خود نگه می دارد و دیرتر تبخیر می شود.
چرا از پوکه معدنی در خاک کشاورزی استفاده میشود؟
وجود پوکه معدنی در خاک کشاورزی بعد از گذشت مدت زمانی کوتاهی تغیرات چشمگیری را ایجاد میکند. این تغییرات به خاطر خواص بینظیر پوکه معدنی است. این خواص عبارتند از:
- پوکه معدنی وزن بسیار کمی دارد و به همین دلیل حمل و نقل آن آسان است.
- وجود پوکه معدنی در خاک کشاورزی از آبیاری مکرر جلوگیری میکند.
- استفاده از پوکه معدنی در خاک کشاورزی موجب حاصل خیزتر شدن محصولات کشاورزی میگردد.
- پوکه معدنی به دلیل طبیعی بودن و به دست آمدن از اعماق زمین سازگار با گیاهان و محیط زیست است.
- وجود پوکه معدنی در خاک کشاورزی از متراکم شدن و ترک خوردگی خاک جلوگیری میکند.
- پوکه معدنی از خاصیت ضد عفونی کننده برخوردار است و از به وجود آمدن بیماریهای مختلف گیاهان جلوگیری میکند.
- استفاده از پوکه معدنی در خاک کشاورزی از تابش نور مستقیم خورشید به ریشه گیاهان جلوگیری میکند.
- پوکه معدنی در خاک کشاورزی املاح مورد نیاز برای رشد گیاهان به ریشه گیاهان تامین میکند.
- و…
دریافت قیمت پوکه معدنی
قیمت پوکه معدنی قروه مناسب برای کشاورزی
اگر قصد خرید پوکه معدنی برای کشاورزی را دارید ولی از قیمت آن بی خبر هستید میتوانید به سایت ما مراجعه کنید و از لیست قیمتها با اطلاع شوید. قیمت گذاری پوکه معدنی وابسته به میزان تخلخل آن، اندازه پوکه، نوع پوکه، میزان خرید و… است.
عالی عالی و سپاس فراوان از مطالب علمی و ارزنده که به اشتراک گذاشتید👍