خانه » دانستنی پوکه معدنی » پوکه ریزی چیست

پوکه ریزی چیست

پوکه ریزی چیست

پوکه ریزی چیست ؟ اگر به یاد داشته باشید در مطالب قبل با کاربردهای پوکه معدنی بطور کامل آشنا شدید پس می‌دانید که پوکه معدنی کاربردهای فراوانی دارد و یکی از این کاربردها پوکه ریزی ساختمان است. در این مطلب نیز به گفتگو درباره پوکه ریزی خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

پوکه ریزی چیست؟

در پاسخ سوال پوکه‌ ریزی چیست؟ به عملیات ریختن پوکه معدنی در ساختمان جهت یکسان سازی شیب ساختمان، پوکه ریزی گفته می‌شود. پیمانکاران در ساخت و ساز ساختمان برای اینکه بتوانند کف سازه را پر کنند از پوکه‌های معدنی استفاده می‌کنند، این عملیات پوکه ریزی نامیده می‌شود. برای انجام پوکه ریزی لازم است که ابتدا عملیات سفت کاری ساختمان به پایان برسد. برای این کار پوکه‌های معدنی در سطح مورد نظر ریخته می‌شوند، سپس بر روی این پوکه‌ها پوشش نهایی یعنی موزاییک یا سرامیک قرار داده می‌شود. یعنی عملیات پوکه ریزی برای تسطیح کف و شیب‌بندی ساختمان کاربرد دارد.

اما این نکته را در نظر داشته باشید که پوکه ریزی تنها به پر کردن کف ساخت مختص نمی‌شود بلکه شیب بندی پشت‌بام و پر کردن فاصله بین طبقات نیز توسط پوکه ریزی انجام می‌شود، به طوریکه یکی از اقدامات مهم در ساختمان سازی، شیب بندی ساختمان با پوکه ریزی است. موارد زیر از زمان‌های گذشته تاکنون توسط پوکه ریزی انجام شده است:

  1. شیب بندی کف ساختمان
  2. شیب بندی پشت بام
  3. شیب بندی حیاط

پوکه ریزی چیست؟

دلایل اهمیت استفاده از پوکه ریزی چیست؟

در ساختمان سازی زیربنا اهمیت خاصی دارد. مثلا نازک بودن سطح، شیب‌سازی مناسب و … یکی از مراحل ساخت و ساز کف سازی ساختمان است.

فوم بتن: این ماده از آب، ماسه و مواد شیمیایی به‌دست می‌آید. از ویژگی‌های آن این است که وزن بسیار سنگینی دارد. برای کار با فوم بتن، شلنگ‌های مخصوصی نیاز است تا به هنگام پمپاژ کردن دچار ترکیدگی نشوند.

پوکه معدنی: این سنگ‌ها در دو نوع طبیعی و صنعتی وجود دارند. پوکه معدنی طبیعی با خروج مواد آتشفشانی از این کوه‌ها تولید می‌شود. اما پوکه صنعتی از خاک رس با کمک تجهیزات پیشرفته توسط انسان تولید می‌شوند.
پوکه‌های معدنی برعکس فوم بتن وزن بسیار سبکی دارند. همین ویژگی باعث می‌شود که کار با آن‌ها بسیار راحت باشد. این سنگ‌ها جایگزین شن و ماسه در ساخت و ساز هستند، زیرا هم استحکام بسیار بالایی دارند و هم عایق بوده و قیمت بسیار ارزانی دارند. با توجه به دلایلی که بیان کردیم پوکه معدنی یکی از بهترین مصالح برای پوکه ریزی ساختمان می‌باشد.

خصوصیات پوکه ریزی

در کف سازی، مرحله پوکه ریزی یکی از مهم‌ترین مراحل می‌باشد، زیرا زیر ساخت سازه را این مرحله و کیفیت آن مشخص می‌کند. در این مرحله باید از مصالحی استفاده شود که بهترین کیفیت، بالاترین مقاومت و به‌صرفه‌ترین هزینه را داشته باشند. پوکه معدنی یکی از بهترین مصالح برای پوکه ریزی می‌باشد. اما خصوصیات پوکه ریزی چیست؟ در این بخش به این موضوع می‌پردازیم.

  • پوکه معدنی وزن بسیار سبکی دارد و استفاده از آن در مرحله پوکه ریزی می‌تواند بار اضافه ساختمان را بسیار کاهش دهد. وزن مخصوص پوکه معدنی برای ساخت و ساز بسیار مناسب است.
  • استفاده از پوکه باعث افزایش استحکام ساختمان می‌گردد.
  • پوکه ریزی می‌تواند در عایق کردن ساختمان نقش ویژه‌ای داشته باشد.
  • ازآنجاکه پوکه دارای مقاومت در برابر حرارت و در نتیجه آتش می‌باشد، می‌تواند به ساختمان ویژگی ضد آتش سوزی ببخشد.
  • پوکه معدنی یکی از مصالحی است که عمر بسیار طولانی مدتی دارد، در نتیجه می‌تواند در افزایش عمر سازه نیز نقش داشته باشد.
  • این ماده می‌تواند باعث افزایش چسبندگی مصالح به یکدیگر شود.
  • همانطور که گفتیم قیمت پوکه معدنی بسیار ارزان است، در نتیجه باعث کاهش هزینه‌های ساخت و ساز می‌گردد.
  • پوکه معدنی با مقاومتی که دارد می‌تواند در برابر زلزله و دیگر حوادث طبیعی بسیار مقاوم عمل کند.

پوکه ریزی بام

پوکه ریزی بام چیست؟ یکی از مراحل اجرایی و دقیق ساختمان سازی، شیب بندی پشت بام نام دارد که می‌توان توسط پوکه ریزی بام این عمل را انجام داد. پوکه ریزی  برای پر کردن سقف ساختمان و شیب بندی پشت بام جهت حرکت آب صورت می‌پذیرد.

شیب بندی پشت بام را می‌توان توسط مصالح دیگری چون: آجر، سنگ، خاک، کلوخ، فوم بتن و… انجام داد. اما بی‌شک بهترین نوع مصالح ساختمانی برای انجام شیب بندی پشت بام پوکه معدنی است. زیرا پوکه معدنی از وزن کم و قدرت استحکام بالایی برخوردار است. همچنین وجود پوکه معدنی در شیب بندی پشت بام موجب عایق شدن ساختمان در برابر سرما و گرما می‌گردد.

به منظور شیب بندی بام باید از پوکه معدنی با اندازه 20 تا 35 سانتی متر استفاده کرد. این نوع پوکه باعث ایجاد تراکم کمتر در شیب بندی شده و سقف نیز سبک تر خواهد شد. فشار وارده به ستون های زیرین نیز کم می‌شود و ساختمان در مقابل بلاهای طبیعی مانند زلزله بیشتر می‌شود. پوکه بادامی دارای حجم بالا و جرم پایینی است که باعث می‌شود انرژی از طریق سقف کمتر هدر رود و سرما و گرما در داخل منزل بیشتر ذخیره بماند. از دیگر مزایای استفاده از این پوکه در سقف عایق بودن آن در برابر صوت می‌باشد.

ضخامت پوکه ریزی

پوکه ریزی عملی است که توسط آن شیب بندی ساختمان انجام می‌شود. پوکه ریزی عملی نسبتآ آسان است ولی انجام دادن آن نیاز به اطلاعات کافی دارد. ضخامت پوکه ریزی اصل مهمی است که قبل از شیب بندی باید از آن آگاهی کامل را داشته باشید. به عنوان مثال اگر شما بخواهید شیب بندی یک ساختمان را با استفاده از پوکه انجام دهید در اولین مرحله باید ضخامت پوکه ریزی را در نظر بگیرید. ضخامت پوکه ریزی برای شیب بندی ساختمان باید حداقل ضخامت آن 24 تا 30 سانتی‌متر باشد.

 

ضخامت پوکه ریزی

نحوه اجرای پوکه ریزی کف ساختمان

کف سازی در ساختمان سازی از مهم ترین کاربردهای پوکه معدنی است که در زیر به نحوه اجرای این عملیات می پردازیم. به طور کلی پوکه ریزی کف ساختمان به دو روش انجام می شود.

دریافت قیمت پوکه معدنی

اولین روش پوکه ریزی کف ساختمان

در اولین روش پوکه ریزی کف ساختمان، اول از همه کف اتاق و فضای مورد نظر را طبق اصول مشخص شده، شیب بندی و کروم بندی می کنند. در مرحله بعد مقدار مشخصی پوکه معدنی یا صنعتی را در کف کروم بندی شده مشخص می کنند. در مرحله بعد به منظور برقراری اتصال محکم و مطمئن بین پوکه، با کوبیدن به فشرده سازی  آن می پردازند. بعد از این کار و اطمینان از فشرده شدن کافی، شروع به ریختن ملات ماسه و سیمان روی پوکه ها می کنند.

روش دوم پوکه ریزی کف ساختمان

این روش از پوکه ریزی کف ساختمان دارای شباهت ها و تفاوت هایی با روش اول است. ابتدا شیب بندی و کروم بندی کف ساختمان را انجام می دهند. تفاوت این دو روش در اعمال پوکه ها است. سپس در این روش، دانه های درشت و ریز پوکه های معدنی یا صنعتی، با مخلوط سیمان و آب با نسبت مناسبی با هم مخلوط می شوند که منجر به تشکیل یک ملات می شود. در مرحله آخر نیز ملات تشکیل شده را در کف کروم بندی شده اعمال می کنند.

مزایا و معایب پوکه ریزی چیست؟

پوکه ریزی ساختمان هیچ گونه معایبی برای ساختمان ندارد اما از مزایای فوق العاده شگفت انگیزآن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پوکه ریزی موجب می‌شود تا حد زیادی از وزن ساختمان کاسته شود.
  2. پوکه ریزی باعث می‌شود تا قدرت استحکام ساختمان بالا رود.
  3. شیب بندی توسط پوکه ریزی برای افراد بی تجربه نیز کار آسانی است.
  4. پوکه ریزی موجب می‌شود تا ساختمان از خاصیت ضد زلزله برخوردار شود.
  5. همچنین پوکه ریزی ساختمان را ضد حریق و عایق در برابر سرما و گرما می‌کند.
  6. پوکه ریزی موجب می‌شود تا هزینه‌های دستمزد کارگران و هزینه‌های حمل و نقل کاهش یابد.
  7. پوکه ریزی موجب می‌شود تا ساختمانی که توسط پوکه شیب بندی می‌شود عملیات لوله کشی و سیم کشی آن بسیار آسان انجام گیرد.
  8. پوکه ریزی ساختمان باعث می‌شود تا مصرف ملات در ساخت و ساز کاهش یابد در نتیجه هزینه‌های ساختمان سازی نیز تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
  9. عمر پوکه ریزی بیشتر از 100 سال است. با پوکه ریزی ساختمان هیچ گاه فرسوده نمی‌شود د رنتیجه می‌توانید عمر ساختمان خود را چند برابر کنید.
  10. و…مزایا و معایب پوکه ریزی چیست؟

 

دیتایل شیب بندی جهت پوکه ریزی

در این بخش از مطلب پوکه ریزی چیست؟ به دیتایل شیب بندی که از مسائل مهم و دقیق ساختمان سازی است اشاره می‌کنیم. شیب بندی یک ساختمان جهت هدایت آب جاری و ورود آنها به فضاهای خارجی صورت می‌پذیرد. شیب بندی ساختمان را می‌توان با هر نوع مصالحی ساختمانی انجام داد اما بی‌شک بهترین مصالح برای شیب بندی، پوکه معدنی است. مکان‌هایی که در ساختمان سازی نیاز به پوکه ریزی جهت شیب بندی دارند عبارتند از:

  1. شیب بندی کف ساختمان
  2. شیب بندی سرویس بهداشتی
  3. آشپزخانه
  4. شیب بین طبقات

و…

طرح اختلاط پوکه ریزی چیست؟

در طرح اختلاط پوکه ریزی برای کف سازی از پوکه معدنی و سیمان استفاده می شود. برای هر متر مکعب پوکه معدنی غیر پوزولانی 96 کیلو سیمان و پوکه پوزولانی سبکدانه کانیار 50 کیلوگرم سیمان مصرف می شود. کف سازی طبقات با توجه به نوع کاربری فضاهای مورد استفاده درساختمان انجام می شود. برای مثال اتاق خواب و یا سرویس های بهداشتی، نوع کف سازی نیز متفاوت خواهد بود. پوکه ریزی و شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی با هدف به وجود آوردن یک سطح هموار طرح ریزی می شود. هدف از استفاده از این روش برآورده کردن نیازهای مصرف کننده است.

البته ناگفته نماند شیب و جنس شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی به نوع کاربری آن بستگی دارد. برای مثال کف سرویس ها در طبقات فوقانی ساختمان و کف زیر زمین ها وسالن ها و … با هم متفاوتند زیرا هر بخش شرایط ویژه و مخصوص خود را دارد. نکته حائز اهمیت انتخاب نوع مصالح است، زیرا باید دقت شود کف سازی با مصالحی انجام شود که بتواند وزن خود را به خوبی تحمل کند، همچنین سطح رویی هم بتواند در مقابل سایش مقاومت کند.

طرح اختلاط پوکه‌ریزی

 

چرا باید از پوکه ریزی استفاده کنیم؟

دلایل استفاده از پوکه ریزی چیست؟ با مخلوط کردن پوکه معدنی با ملات می‌توان خاصیت چسبندگی این ماده را چند برابر بیشتر کرد. با انجام پوکه ریزی علاوه بر اینکه ساختمان را شیب‌بندی می‌کنید، آن را در برابر صدا، سرما و گرما نیز عایق می‌نمایید. یعنی با یک تیر چند نشان می‌زنید، بنابراین در هزینه‌های خود نیز صرفه‌جویی کرده‌اید. با انجام پوکه ریزی می‌توانید در مصرف بتن و ملات نیز صرفه‌جویی نمایید.
هرچند پوکه معدنی نوعی سنگ می‌باشد، اما مزیت پوکه نسبت به سایر مصالح ساختمانی سبک وزن بودن است، در نتیجه در افزایش وزن ساختمان هیچ تاثیری ندارد. با کمک عملیات پوکه ریزی می‌توانید شیب‌بندی ساختمان را با سرعت بیشتری انجام دهید و ساختمان را بدون هیچ هزینه اضافی در برابر آتش سوزی، سرما، گرما و بلایای طبیعی مانند زلزله مقاوم کنید.

نحوه خرید پوکه معدنی مناسب جهت پوکه ریزی

پوکه مناسب شیب بندی شامل پوکه‌های نخودی و فندقی هستند که از انواع پوکه معدنی می باشند. سایز پوکه معدنی 10 تا 20 میلی متر است و به راحتی می‌توانند کنار یکدیگر قرار داده شوند. شما می‌توانید به دو روش اقدام به خرید پوکه معدنی جهت پوکه ریزی نمایید. در روش اول به مراکز فروش پوکه معدنی بصورت حضوری مراجعه کنید و با توجه به مکانی که می‌خواهید پوکه ریزی کنید پوکه مناسب را خریداری نمایید. یا اینکه می‌توانید از طریق فروش اینترنتی با مشاوران ما تماس بگیرید و پوکه مناسب را با بهترین کیفیت درب منزلتان دریافت کنید.

هزینه پوکه ریزی پوکه معدنی

در مطلب پوکه ریزی چیست ما به موضاعاتی مانند اهمیت پوکه ریزی، مزایا، معایب و دیگر مسائل آن پرداختیم. یکی از دلایل محبوبیت پوکه معدنی مناسب بودن قیمت پوکه است. شما می‌توانید پوکه معدنی را با قیمت بسیار مناسب و با پرداخت هزینه‌ی کم درب منزل خود دریافت نمایید و عملیات پوکه ریزی را آغاز کنید. برای این کار تنها کافی است که با مشاوران ما یک تماس کوتاه تلفنی داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *