خانه » دانستنی پوکه معدنی » مراحل تولید پوکه معدنی

مراحل تولید پوکه معدنی

مراحل تولید پوکه معدنی

پوکه معدنی نوعی سنگ آتشفشانی بوده که رنگ آن به‌طورکلی روشن بوده و ساختار آن به‌صورت اسفنجی می‌باشد. به همین دلیل قادر است بر روی سطح آب شناور بماند، زیرا وزن آن به دلیل اسفنجی بودن بسیار سبک است. حفره‌های موجود در این سنگ می‌توانند به‌صورت گرد، کشیده و یا لوله‌ای باشند. همچنین در ساختار این سنگ می‌تواند مواد شیشه مانندی وجود داشته باشد که به‌صورت رشته‌ای، الیاف یا پارتیشن‌های نازک بین حفره‌ها می‌باشند. اما مراحل تولید پوکه معدنی چیست؟ این سنگ چگونه به‌دست می‌آید؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد مراحل تولید پوکه معدنی بیشتر صحبت کنیم.

پوکه معدنی چیست؟

  1. پوکه معدنی از مواد سیلیکونی تشکیل می‌گردد و تخلخل فراوانی در این سنگ معدنی یافت می‌شود.
  2. وجود تخلخل در پوکه معدنی موجب کاهش وزن پوکه و بالا رفتن مقاومت پوکه شده است.
  3. پوکه معدنی معمولا به رنگ‌های قهوه‌ای، مشکی، خاکستری و سفید مایل به زرد به چشم می‌خورد.
  4. پوکه معدنی اندازه‌های گوناگونی دارد که هر کدام کاربرد خاص خودشان را دارند.
  5. این سنگ معدنی همچنین انواع متفاوتی دارد که عبارتند از: پوکه بادامی، پوکه سیاه و…

ترکیبات پوکه معدنی

در آنالیز شیمیایی پوکه معدنی به‌طور عمده مقادیر فراوان دی اکسید سیلیکون، مقداری اکسید آلومینیوم و مقدار کمی اکسیدهای دیگر وجود دارد. رایج‌ترین بلورهای موجود در آن نیز از فولدسپات، اوژیت، هورنبلند و زیرکون می‌باشند. پوکه‌های ریولیت و تراکیتی به رنگ سفید، پوکه‌های آندوزیتی زرد یا قهوه‌ای و بازالت‌های پوکه سیاه رنگ مایل به زرد می‌باشند. فرایند تشکیل پوکه آنقدر سریع است که کریستال‌های موجود در آن فرصتی برای منظم شدن ندارند. گاهی اوقات کریستال‌هایی در این سنگ پیدا می‌شود، اما ساختار آن‌ها بی شکل است. این کریستال‌ها نوعی شیشه آتشفشانی به نام مینروئید هستند.

نحوه تولید پوکه معدنی

پوکه معدنی از گدازه آتشفشانی و تماس آن با آب تولید می‌شود. این فرایند در نزدیکی آب یا آتشفشان‌های زیر آب رخ می‌دهد. وقتی ماگما که درجه حرارت بسیار بالایی دارد در تماس با آب قرار می‌گیرد سرد می‌شود و در نتیجه آن گدازه به سرعت سرد و دچار افت فشار سریع می‌شود. سرد شدن ماگما در زیر نقطه ذوب باعث می‌شود که حباب‌ها در داخل آن محبوس شوند و بلافاصله بعد از تماس با آب جامد گردد. حبس شدن حباب در سنگ غیر قابل برگشت است به همین دلیل ساختار سنگ به صورت متخلخل و حفره مانند می‌شود. گاهی این حباب‌ها بین دیواره‌های نازک و نیمه شفاف سنگ محبوس می‌شوند و باعث می‌شود که پوکه معدنی مانند شیشه به نظر برسد.

 

مراحل تولید پوکه معدنی

نقش گازهای آتشفشانی در تولید پوکه معدنی

همانطور که گفتیم در فرایند تشکیل پوکه، گازهای آتشفشانی قبل از اینکه گدازه‌ها سرد شوند از این ماده خارج می‌شوند. اگر گازهای آتشفشانی که از این گدازه‌ها خارج می‌شوند، حباب‌های کوچک‌تر و حجم کمتر با دیواره‌های حباب ضخیم‌تر داشته باشند اسکوریا تشکیل می‌شود. اما اگر گازها بیش از حد در این ماده وجود داشته باشند، پوکه تشکیل می‌شود. در طول فعالیت‌های آتشفشانی پوکه از فوران‌های آتشفشانی زیر آب تولید می‌شود و پوکه را به سرعت تولید می‌کند.

نحوه حمل و نقل پوکه معدنی

روش‌های حمل و نقل پوکه معدنی بستگی به کاربری دارد که آن را خریداری می‌کند. مثلا یک دندانپزشک پوکه خود را در یک شیشه کوچک دو انسی خریداری می‌کند. یک تولید کننده صابون یا سازنده برد مدار کامپیوتر پوکه مورد نیاز خود را به‌صورت پوکه معدنی بسته بندی شده خریداری می‌کند که می‌توان آن را از طریق کامیون ارسال کرد. بخش دیگری که مثلا مربوط به استفاده پوکه در تصفیه آب است به دلیل اینکه مقادیر زیادی از این سنگ معدنی را نیاز دارند می‌توانند آن را از طریق واگن‌های ریلی تحویل بگیرند. اما باید گفت معمول‌ترین نوع حمل و نقل پوکه معدنی توسط کامیون به سراسر کشور می‌باشد.

مراحل تولید پوکه معدنی

در این قسمت قصد داریم مراحل تولید پوکه معدنی را بطور کامل برای شما عزیزان توضیح دهیم. تولید پوکه معدنی در چند مرحله انجام می‌شود که عبارتند از:

  • کشف پوکه معدنی

اولین قدم یافت معدن پوکه است. معدنی که قصد برداشت پوکه معدنی از آن را دارید باید پوکه آن از کیفیت و مرغوبت خوبی برخوردار باشد در غیر این صورت پوکه معدنی ارزش استخراج و سرمایه گذاری ندارد.

  • ثبت معدن پوکه معدنی

بعد از آنکه از مرغوبت و کیفیت پوکه معدنی مطمئن شدید نوبت به ثبت معدن می‌رسد. برای ثبت معدن باید نقشه دقیقی از محل معدن طراحی کنید و سپس نقشه را به اداره مخصوص ثبت معدن ارسال نمایید. در صورتی که اداره مربوطه با ثبت معدن موافقت نمود نوبت به دریافت پروانه کسب و اجازه بهره برداری از معدن می‌رسد.

  • عملیات استخراج پوکه معدنی

بعد از ثبت معدن نوبت به انتخاب محلی برای قرار گرفتن دستگاه‌ها و ماشین آلات می‌رسد. بعد از تهیه ابزار آلات نوبت به باطله برداری توسط بولدوزر می‌رسد تا معدن آماده برداشت پوکه شود. استخراج پوکه معدنی توسط لودر و بولدوزر انجام می‌شود و سپس بلافاصله به داخل کامیون بارگیری می‌شود. بعد از بارگیری کامیون‌ها به انبارهای تولید پوکه معدنی ارسال می‌شوند و سپس بسته بندی خواهند شد. بعد از بسته بندی و جداسازی پوکه معدنی به مراکز فروش مصالح ساختمانی ارسال می‌شود.

مراحل تولید پوکه معدنی

 

دریافت قیمت پوکه معدنی

موارد استفاده از پوکه معدنی

  1. از پوکه معدنی در ساخت بتن استفاده می‌شود.
  2. پوکه معدنی در صنعت کشاورزی و باغداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. از پوکه معدنی در ساخت بلوک سبک پوکه‌ای استفاده می‌کنند.
  4. در صنعت پزشکی از پوکه معدنی برای لایه برداری سلول‌های مرده استفاده می‌شود.
  5. در صنایع نساجی برای سنگ‌شور کردن پارچه از پوکه معدنی استفاده می‌شود.
  6. در احداث سدهای آب و تصفیه آب از پوکه معدنی استفاده می‌شود.
  7. در ساخت شیب ساختمان و پر کردن کف ساختمان از پوکه معدنی استفاده می‌شود.
  8. در تزئین دیوارهای داخلی و خارجی و ساخت زیور آلات از پوکه معدنی استفاده می‌کنند.

مزایای استفاده از پوکه معدنی

  1. پوکه معدنی وزن بسیار کمی دارد و موجب می‌شود تا وزن ساختمان کاهش پیدا کند.
  2. پوکه معدنی یک مزیت خارق العاده دارد و آن مقاوم در برابر سرما و گرما و همچنین ضد ترک خوردگی است.
  3. پوکه معدنی به دلیل اینکه در حرارت بالا تولید می‌شود، مقاومت بالایی در برابر آتش دارد و ساختمان را ضد حریق می‌کند.
  4. پوکه معدنی سرشار از املاح معدنی است و زمانی که در کنار محصولات کشاورزی قرار بگیرد این املاح مورد نیاز را به گیاه می‌دهد.
  5. یکی از مزایای پوکه معدنی می‌توان به مقاوم بودن آن اشاره کرد و از ساختمان در برابر زلزله محافظت می‌کند.

جمع بندی

امیدواریم که این مطلب در مورد مراحل تولید پوکه معدنی برایتان مفید بوده باشد. اگر شما نیز برای مصارف مختلف خود مانند ساختمان سازی، فیلتراسیون، کشاورزی و … به پوکه معدنی نیاز دارید می‌توانید خرید پوکه معدنی قروه را در سایت ما انجام دهید. برای دریافت هرگونه راهنمایی و مشاوره نیز می‌توانید با ما در تماس باشید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *