خانه » دانستنی پوکه معدنی » تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

پوکه معدنی دارای کاربردهای فراوانی است و در صنایع مختلفی از آن استفاده می‌شود. استخراج بیش از حد این سنگ معدنی باعث می‌شود که به محیط زیست آسیب‌هایی وارد شود. یک تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست، از بین رفتن کوه‌های آتشفشانی می‌باشد.  وقتی به‌طور بیش از حد از این منابع طبیعی استفاده شود و کار استخراج بر روی آن‌ها انجام گیرد، از بین خواهند رفت. آتشفشان‌ها قابل احیا نیستند و زمانی که از بین بروند دیگر نمی‌توان از آن‌ها پوکه معدنی برداشت کرد. همین باعث می‌شود که مواد اولیه برای ساخت بیشتر محصولات از بین برود.

معرفی پوکه معدنی

  1. پوکه معدنی همانطور که از اسمش پیدا است نوعی سنگ معدنی است که از آتشفشان پدید می‌آید.
  2. هنگامی که آتشفشان دچار انفجار می‌شود از آن مواد درون هسته زمین که از جنس سیلکان هستند خارج می‌گردد و پوکه معدنی را پدید می‌آورد.
  3. پوکه معدنی سنگی است که تخلخل فراوانی در آن وجود دارد.
  4. وجود تخلخل در پوکه معدنی سبب شده تا پوکه معدنی عایق سرما، گرما و صوت گردد.
  5. پوکه معدنی تقریبا بی‌وزن و سبک است.
  6. برخلاف وزن کم از توان مقاومتی بسیار بالایی در برابر ضربه و حرارت برخوردار است.
  7. پوکه معدنی انواع گوناگونی دارد که هرکدام را می‌توانید در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف در طبیعت بیابید.

موارد مصرف پوکه معدنی

پوکه معدنی نوعی ماده معدنی می‌باشد که مواد مغذی فراوانی برای رشد گیاهان دارد. این سنگ با تخلخل فراوان می‌تواند آب را برای طولانی مدت در حفره‌های خود نگه دارد. بنابراین مواد آلی خاک را نیز به همراه آب جذب و نگهداری می‌کند. خاک ترکیب شده با این سنگ‌ها دیرتر فرسایش پیدا می‌کند، در نتیجه عمر خاک را افزایش می‌دهد. یک تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست این است که در کشاورزی، خاک با فرسایش کمتری را تولید می‌کند.
از دیگر موارد استفاده از پوکه معدنی کاربرد در ساختمان سازی می‌باشد. مزیت پوکه به سایر مصالح ساختمانی این است که در کنار وزن کم مقاومت بسیار بالایی دارد و همین باعث می‌شود که یکی از بهترین مصالح ساختمانی باشد. با کمک پوکه معدنی می‌توان فعالیت‌های سدسازی، راه‌سازی، بتن‌سازی و دیگر کارهای عمرانی را انجام داد.

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

از بین رفتن کوه‌های آتشفشانی

استخراج پوکه معدنی به‌صورت بیش از حد از کوه‌های آتشفشانی باعث می‌شود که این منابع طبیعی از بین بروند. زیرا با هر بار بهره‌برداری از این کوه‌ها خاک و سنگ این مکان‌ها از بین می‌رود. در نهایت نیز چیزی از این کوه‌ها باقی نمی‌ماند. با از بین رفتن کوه آتشفشانی، معدنی نیز برای استخراج وجود نخواهد داشت. به همین دلیل افرادی که در این معادن کار می‌کنند از کار بیکار می‌شوند. علاوه‌براین وجود کوه‌های آتشفشان بر آب و هوای منطقه و نوع خاک آن تاثیر دارد، پس با از بین رفتن این کوه‌ها آسیب زیادی به طبیعت اطراف آن وارد می‌شود.

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

کاهش گازهای سمی و خطرات ناشی از آن در تولید سیمان

یکی از تاثیرات آتشفشان بر محیط زیست تولید گازهای سمی است که باعث آلودگی هوا می‌شوند. اصلی‌ترین این گازها، گاز دی اکسید کربن و گوگرد دی اکسید می‌باشد که می‌توانند به سرعت به جو زمین وارد شوند. گاز کربن دی اکسید با هوا ترکیب و کم کم رقیق می‌گردد. این گاز بی‌رنگ و بی‌بو می‌باشد اما اگر غلظت آن به بیش از ۳ درصد برسد برای برای جانداران زنده خطرناک است.
از دیگر گازهای خارج شده از دهانه آتشفشان گاز گوگرد دی اکسید یا سولفور دی اکسید است. این گاز بی‌رنگ اما بوی بسیار غلیظی دارد و برای روی پوست، چشم و دستگاه تنفسی انسان بسیار مخرب است. علاوه‌براین‌ها گاز نیتروژن نیز از دهانه آتشفشان خارج می‌شود. این گاز جایگزینی برای بادهای معمولی لاستیک خودرو می‌باشد. یکی از کاربردهایی که پوکه دارد، ساخت سیمان می‌باشد. به جز گازهای طبیعی آتشفشان این تولیدات سیمان نیز باعث آلودگی هوا می‌گردد. با استفاده از پوکه معدنی در ساخت سیمان می‌توان تولید گازهای آلوده کننده هوا ناشی از تولید سیمان را کاهش داد و خطرات این گازهای سمی را به حداقل رساند.

جلوگیری از فرسایش خاک

فرسایش به معنی این است که لایه بالایی خاک در اثر عوامل محیطی، رفته رفته از بین برود. یعنی از بین رفتن مداوم خاک و فرسودگی آن. وقتی لایه سطحی خاک از بین می‌رود با باد و یا آب به مکان دیگری انتقال پیدا می‌کند. فعالیت‌های کشاورزی مانند استفاده از کودهای شیمیایی در زمین برای رشد محصولات نیز باعث از بین رفتن خاک می‌گردد. اما استفاده از پوکه معدنی می‌تواند از فرسایش خاک جلوگیری کند. به غیر از جلوگیری از فرسایش، مواد معدنی پوکه به خاک کشاورزی وارد می‌شوند تا گیاهان بهتر رشد کنند. بنابراین با استخراج بیش از حد و از بین رفتن آتشفشان‌ها، دیگر پوکه‌ای نیز برای جلوگیری از فرسایش خاک وجود نخواهد داشت.

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست: افزایش آتش‌سوزی‌ها

با فوران آتشفشان‌ها و جاری شدن مواد مذاب درون این کوه‌ها بر روی زمین و برخورد آن‌ها با درختان، آتش سوزی ایجاد می‌شود. موادی که از آتشفشان خارج می‌شوند ماگما نام دارند. وقتی ماگما به اطراف آتشفشان پرتاب شود باز هم آتش سوزی ایجاد خواهد شد. ماگمای درون کوه‌های آتشفشانی خود باعث آتش سوزی است. اما پوکه معدنی که در نتیجه این انفجار کوه آتشفشانی به‌وجود می‌آید، دارای خاصیت ضد آتش است. یعنی وقتی آتش سوزی اتفاق بیفتد پوکه معدنی به جای اینکه آتش را ادامه دهد از آن جلوگیری می‌کند. بنابراین در نبود کوه آتشفشانی و پوکه معدنی آتش‌سوزی‌ها بیشتر خواهند شد.

مزایای تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

مزیت پوکه در کشاورزی

پوکه معدنی سرشار از مواد معدنی می‌باشد و ضد حشره و آفات مضر برای کشاورزی است. با استفاده از پوکه در کشاورزی به سم‌پاشی، قارچ و علف کشی، کوددهی و دیگر نگهداری‌ها کمتر نیاز خواهیم داشت. همچنین می‌توانیم به دلیل خاصیت ضد فرسایش بودن پوکه، از خاک نگهداری کنیم. با افزودن پوکه به خاک می‌توان مواد آلی را در خاک نگه داشت و قابلیت کشت خاک را بالا برد و کیفیت محصولات کشاورزی را بهبود بخشید.
با نگاهی به گیاهان نیز می‌توانیم متوجه شویم که گیاهان هم با پوکه معدنی سرحال‌تر هستند و بهتر رشد می‌کنند. فشار وارد شده به خاک برای افزایش محصول و بهبود کیفیت آن  کمتر شده، و کشاورز می‌تواند بیشتر از خاک استفاده کند. وجود پوکه در خاک از چسبیدن ذرات خاک، ترک خوردن زمین در گرما و سرما جلوگیری می‌کند. همه ما این مشکل را در بخش‌های کویری شاهده کرده‌ایم.

مزایای تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

مزیت پوکه در ساختمان سازی

استفاده از پوکه در ساختمان سازی نیز مزایای فراوانی دارد. به دلیل اینکه این پوکه دارای چسبندگی بالایی است می‌توان بتن محکم‌تر و مقاوم‌تری را تولید کرد. با کمک پوکه از مصالح کمتری برای بخش‌های مختلف ساخت و ساز استفاده می‌شود. یعنی نیاز به سیمان که یکی از مهم‌ترین موارد آلوده کننده محیط زیست می‌باشد نیز کاهش پیدا می‌کند.

مزایای دیگر پوکه

از آنجا که پوکه خاصیت خنثی بودن دارد، یعنی هیچ واکنش شیمیایی انجام نمی‌دهد؛ حضور آن در خاک آسیبی به محیط نمی‌رساند. یعنی حتی اگر این خاک برای کشاورزی هم استفاده نشود، پوکه هیچ ضرری برای آن ندارد. علاوه‌براین پوکه‌ها خود خاصیت ضد باکتریال دارند و نمی‌گذارند که حشرات، آفت‌ها و علف و قارچ در این خاک به‌وجود بیاید. استفاده از پوکه در کشاورزی و یا ساخت و ساز باعث می‌شود که محیط زندگی و کشاورزی بهبود پیدا کند. همچنین با دمای ذوب بسیار بالای خود از آتش سوزی در ساختمان جلوگیری می‌کند. ساختمان‌های که در بتن آن‌ها از پوکه استفاده شده باشد می‌توانند در مقابل آتش سوزی بسیار مقاوم باشند.

 

 

تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

دریافت قیمت پوکه معدنی

معایب تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست

بزرگترین ضرری که پوکه در محیط زیست خود دارد، برای اطراف محل بهره‌برداری آن می‌باشد. بهره‌برداری بیش از حد از کوه آتشفشانی برای تولید پوکه باعث می‌شود که کوه آتشفشان رفته رفته از بین برود. هرچند این سنگ معدنی مزایای فراوانی به همراه دارد اما استفاده بی‌رویه از آن، محیط زیست اطراف کوه آتشفشانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مواد خارج شده از کوه آتشفشان به خود کوه استحکام می‌بخشند، رشد گیاهان بر روی آن را بالا می‌برند و باعث استحکام خاک آن خواهند شد. این پوکه‌ها به فضای اطراف این کوه سرسبزی می‌بخشند. بنابراین با وجود مزایای فراوان پوکه معدنی، تاثیر منفی آن بر روی محیط زیست محل بهره‌برداری قابل مشاهده است.

جمع بندی

در این مطلب تاثیر پوکه معدنی بر محیط زیست را بررسی کردیم، مزایا و معایب آن برای محیط را به‌طور کامل شرح دادیم. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. برای خرید پوکه معدنی قروه و اطلاع از لیست قیمت پوکه معدنی در همین سایت می‌توانید اقدام فرمایید. همچنین برای دریافت راهنمایی درمورد پوکه مصرفی خود با ما تماس بگیرید تا راهنمایی‌های لازم را خدمتتان ارائه دهیم.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *