پوکه ریزی چیست ؟ اگر به یاد داشته باشید در مطالب قبل با کاربردهای پوکه معدنی بطور کامل آشنا شدید پس میدانید که پوکه معدنی کاربردهای فراوانی دارد و یکی از این کاربردها پوکه ریزی ساختمان است. در این مطلب نیز به گفتگو درباره پوکه ریزی خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
در پاسخ سوال پوکه ریزی چیست؟ بیشک همهی شما تا حدودی با ساختمان سازی آشنا هستید. پس میدانید که بعد از اتمام سفت کاری در ساختمان نوبت به عملیات ساخت کف ساختمان میرسد. یک ساختمان در صورتی قابل سکونت است که کف سازی آن به اتمام رسیده باشد. کف سازی ساختمان توسط پوکه ریزی انجام میشود بطوری که پوکه معدنی را کف ساختمان ریخته سپس موزاییک و سرامیک روی پوکهها نهاده میشود. به عملیات ریختن پوکه معدنی در ساختمان جهت یکسان سازی شیب ساختمان، پوکه ریزی گفته میشود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که پوکه ریزی تنها به پر کردن کف ساخت مختص نمیشود بلکه شیب بندی پشتبام و پر کردن فاصله بین طبقات نیز توسط پوکه ریزی انجام میشود، به طوریکه یکی از اقدامات مهم در ساختمان سازی، شیب بندی ساختمان با پوکه ریزی است.
موارد زیر از زمانهای گذشته تاکنون توسط پوکه ریزی انجام شده است:
پوکه نوعی سنگ معدنی است که بر اثر انفجار آتشفشان تشکیل میشود. این سنگ معدنی از مقاومت بسیار بالایی در برابر برخورد با ضربه برخوردار است و وزن بسیار کمی دارد.
استفاده از پوکه معدنی برای کف سازی دلایل زیادی دارد که اغلب آنها به ساختار متخلخل پوکه برمیگردد. در ادامه اهمیت این عملیات را بررسی میکنیم.
پوکه ریزی خصوصیات منحصر به فردی دارد که تمامی این خصوصیات را در هیچ یک از مواد و مصالح ساختمانی نمیتوان یافت. به عنوان مثال:
یکی از مراحل اجرایی و دقیق ساختمان سازی، شیب بندی پشت بام نام دارد که میتوان توسط پوکه ریزی بام این عمل را انجام داد. پوکه ریزی برای پر کردن سقف ساختمان و شیب بندی پشت بام جهت حرکت آب صورت میپذیرد.
شیب بندی پشت بام را میتوان توسط مصالح دیگری چون: آجر، سنگ، خاک، کلوخ، فوم بتن و… انجام داد. اما بیشک بهترین نوع مصالح ساختمانی برای انجام شیب بندی پشت بام پوکه معدنی است. زیرا پوکه معدنی از وزن کم و قدرت استحکام بالایی برخوردار است. همچنین وجود پوکه معدنی در شیب بندی پشت بام موجب عایق شدن ساختمان در برابر سرما و گرما میگردد.
به منظور شیب بندی بام باید از پوکه معدنی با اندازه 20 تا 35 سانتی متر استفاده کرد. این نوع پوکه باعث ایجاد تراکم کمتر در شیب بندی شده و سقف نیز سبک تر خواهد شد. فشار وارده به ستون های زیرین نیز کم میشود و ساختمان در مقابل بلاهای طبیعی مانند زلزله بیشتر میشود. پوکه بادامی دارای حجم بالا و جرم پایینی است که باعث میشود انرژی از طریق سقف کمتر هدر رود و سرما و گرما در داخل منزل بیشتر ذخیره بماند. از دیگر مزایای استفاده از این پوکه در سقف عایق بودن آن در برابر صوت میباشد.
یکی از مصالحی که توسط آن میتوان شیب بندی پشت بام را انجام داد فوم بتن است که در اینجا قصد داریم آن را با پوکه معدنی مقایسه کنیم و نقاط ضعف و نقاط قوت هر یک را بطور واضح توضیح دهیم.
پوکه ریزی عملی است که توسط آن شیب بندی ساختمان انجام میشود. پوکه ریزی عملی نسبتآ آسان است ولی انجام دادن آن نیاز به اطلاعات کافی دارد. ضخامت پوکه ریزی اصل مهمی است که قبل از شیب بندی باید از آن آگاهی کامل را داشته باشید. به عنوان مثال اگر شما بخواهید شیب بندی یک ساختمان را با استفاده از پوکه انجام دهید در اولین مرحله باید ضخامت پوکه ریزی را در نظر بگیرید. ضخامت پوکه ریزی برای شیب بندی ساختمان باید حداقل ضخامت آن 24 تا 30 سانتیمتر باشد.
کف سازی در ساختمان سازی از مهم ترین کاربردهای پوکه معدنی است که در زیر به نحوه اجرای این عملیات می پردازیم. به طور کلی پوکه ریزی کف ساختمان به دو روش انجام می شود.
دریافت قیمت پوکه معدنی
در اولین روش پوکه ریزی کف ساختمان، اول از همه کف اتاق و فضای مورد نظر را طبق اصول مشخص شده، شیب بندی و کروم بندی می کنند. در مرحله بعد مقدار مشخصی پوکه معدنی یا صنعتی را در کف کروم بندی شده مشخص می کنند. در مرحله بعد به منظور برقراری اتصال محکم و مطمئن بین پوکه، با کوبیدن به فشرده سازی آن می پردازند. بعد از این کار و اطمینان از فشرده شدن کافی، شروع به ریختن ملات ماسه و سیمان روی پوکه ها می کنند.
این روش از پوکه ریزی کف ساختمان دارای شباهت ها و تفاوت هایی با روش اول است. ابتدا شیب بندی و کروم بندی کف ساختمان را انجام می دهند. تفاوت این دو روش در اعمال پوکه ها است. سپس در این روش، دانه های درشت و ریز پوکه های معدنی یا صنعتی، با مخلوط سیمان و آب با نسبت مناسبی با هم مخلوط می شوند که منجر به تشکیل یک ملات می شود. در مرحله آخر نیز ملات تشکیل شده را در کف کروم بندی شده اعمال می کنند.
پوکه ریزی ساختمان هیچ گونه معایبی برای ساختمان ندارد اما از مزایای فوق العاده شگفت انگیزآن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شیب بندی از مسائل مهم و دقیق ساختمان سازی است که باید به درستی انجام شود. شیب بندی یک ساختمان جهت هدایت آب جاری و ورود آنها به فضاهای خارجی صورت میپذیرد.
شیب بندی ساختمان را میتوان با هر نوع مصالحی ساختمانی انجام داد اما بیشک بهترین مصالح برای شیب بندی، پوکه معدنی است.
مکانهایی که در ساختمان سازی نیاز به پوکه ریزی جهت شیب بندی دارند عبارتند از:
و…
شیب بندی عملی است که در انجام آن به دقت زیادی لازم است و باید تمامی اصول و قوانین به درستی انجام شود. این اصول و قوانین عبارتند از:
تئوری شیب ساختمان از بخشهای مهم شیب بندی است که آب را به محوطههای زیر انتقال میدهد.
ساخت شیب ساختمان توسط روشهای گوناگونی صورت میپذیرد. زیرا شیب بندی کف ساختمان با شیب بندی پشت بام یکی نیست.
قبل از شیب بندی ساختمان باید خاک هموار شود تا در ساخت و ساز مشکلی پیش نیاید.
چنانچه شیب بندی به اتمام رسید و میزان شیب هر سطحی مشخص گردید نوبت به پوکه ریزی ساختمان و پر کردن سطوح شیبدار میرسد.
هنگامی که پوکه ریزی تمام شد نوبت به شیب سازی ساختمان میرسد. شیب سازی بصورتی انجام میشود که آبهای جاری بدون آنکه مانعی بر سر راهشان قرار گیرند به خارج از ساختمان هدایت میشوند.
شاید برای شما هم سوال پیش آید که دیتایل شیب بندی جهت پوکه ریزی به چه صورتی انجام میشود؟ در پاسخ این سوال باید گفت که شیب بندی جهت پوکه ریزی عملی بسیار آسان است.
تنها کافی است که شیب ساختمان تراز بندی شود و پوکههای معدنی در محلی که قصد شیب بندی آن را دارند قرار بگیرند. سپس با کشیدن یک لایه ملات نازک بروی پوکهها شیب بندی اتمام مییابد.
هر چه عمق شیب بندی کمتر باشد باید از پوکه معدنی با سایز ریزتری استفاده نمود. برای مثال برای کف سازی که با عمق 1 تا 6 سانتی متر انجام میشود، از پوکه عدسی و ماسهای باید استفاده شود. در ادامه نوع پوکه مناسب با عمقهای مختلف را در یک جدول گردآوری نمودهایم:
عمق شیب بندی یا کف سازی(سانتی متر) | بهترین پوکه شیب بندی |
0-5 | پوکه ماسه ای-پوکه عدسی |
5-10 | پوکه نخودی-پوکه بادامی |
10-15 | پوکه بادامی |
بیشتر از 15 | پوکه بادامی +5 ثانتیمتر ضایعات |
در طرح اختلاط پوکه ریزی برای کف سازی از پوکه معدنی و سیمان استفاده می شود. برای هر متر مکعب پوکه معدنی غیر پوزولانی 96 کیلو سیمان و پوکه پوزولانی سبکدانه کانیار 50 کیلوگرم سیمان مصرف می شود.
کف سازی طبقات با توجه به نوع کاربری فضاهای مورد استفاده درساختمان انجام می شود. برای مثال اتاق خواب و یا سرویس های بهداشتی، نوع کف سازی نیز متفاوت خواهد بود. پوکه ریزی و شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی با هدف به وجود آوردن یک سطح هموار طرح ریزی می شود. هدف از استفاده از این روش برآورده کردن نیازهای مصرف کننده است.
البته ناگفته نماند شیب و جنس شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی به نوع کاربری آن بستگی دارد. برای مثال کف سرویس ها در طبقات فوقانی ساختمان و کف زیر زمین ها وسالن ها و … با هم متفاوتند زیرا هر بخش شرایط ویژه و مخصوص خود را دارد. نکته حائز اهمیت انتخاب نوع مصالح است، زیرا باید دقت شود کف سازی با مصالحی انجام شود که بتواند وزن خود را به خوبی تحمل کند، همچنین سطح رویی هم بتواند در مقابل سایش مقاومت کند.
پوکه های مناسب شیب بندی عبارتند از پوکه نخودی و فندقی که از انواع پوکه معدنی می باشند. سایز پوکه معدنی 10 تا 20 میلی متر است و به راحتی میتوانند کنار یکدیگر قرار داده شوند. شما میتوانید به دو روش اقدام به خرید پوکه معدنی جهت پوکه ریزی نمایید. در روش اول به مراکز فروش پوکه معدنی بصورت حضوری مراجعه کنید و با توجه به مکانی که میخواهید پوکه ریزی کنید پوکه مناسب را خریداری نمایید. یا اینکه میتوانید از طریق فروش اینترنتی با مشاوران ما تماس بگیرید و پوکه مناسب را با بهترین کیفیت درب منزلتان دریافت کنید.
یکی از دلایل محبوبیت پوکه معدنی مناسب بودن قیمت پوکه است. شما میتوانید پوکه معدنی را با قیمت بسیار مناسب و با پرداخت هزینهی کم درب منزل خود دریافت نمایید و عملیات پوکه ریزی را آغاز کنید. برای این کار تنها کافی است که با مشاوران ما یک تماس کوتاه تلفنی داشته باشید.
تاریخ آخرین ویرایش 2022/11/01 12:45
کاربرد سنگ پا برای چیست؟ آیا سنگ پا، پوکه معدنی است؟ این سنگ آذرین درونی…
سنگ های آتشفشانی از سرد شدن مواد مذاب حاصل می شوند. آتشفشان یکی از پدیدههای…
در این مقاله شما را بطور کامل با کاربرد پوکه معدنی در آکواریوم آشنا میکنیم.…
در مطالب پیشین با کاربردهای پوکه معدنی آشنا شدید و میدانید که از پوکه معدنی…