خانه » دانستنی‌های پوکه معدنی 🌋 » خاک صنعتی چیست

خاک صنعتی چیست

خاک صنعتی چیست

در کشور ما ایران معادن بسیار زیادی تولید خاک صنعتی وجود دارد. در این مقاله به مفاهیم مربوط به خاک صنعتی چیست ، ویژگی‌های آن، انواع خاک صنعتی و کاربرد آن اشاره می‌کنیم. با ما همراه شوید. برای آشنایی با پوکه معدنی چیست مقالات دیگر را مطالعه بفرمایید.

 

خاک صنعتی چیست ؟

در پاسخ سؤال خاک صنعتی چیست ؟ باید گفته شود خاک صنعتی نوعی خاک طبیعی است که از معادن استان‌های سمنان، یزد، فارس، مرکزی و غیره استخراج می‌شود. خاک صنعتی از چندین نوع کانی متبلور و ریز دانه ساخته شده است. این خاک در اکثر معادن خاک صنعتی کشور بصورت خام به بازار عرضه می‌شود ولی در برخی دیگر از معادن با خطوط خردایش مواد به دست کارخانه‌های تولید کاشی و سرامیک می‌رسد.

تا به امروز کانی‌های صنعتی بسیاری به جای خاک صنعتی مورد مصرف اشخاص قرار گرفته است. برخی از خاک‌های صنعتی به دلیل اینکه در شرایط سخت قرار می‌گیرند، دارای مقاومت بسیار بالایی هستند و این ویژگی باعث شده است که افراد از خاک صنعتی در صنایع مختلف استفاده کنند. اکثر افراد خاک صنعتی را با نام خاک رُس می‌شناسند. در کشور ما دسته بندی خاک صنعتی بر اساس کاربرد آن صورت می‌گیرد. در ادامه با انواع خاک صنعتی آشنا می‌شوید.

تصویر خاک صنعتی چیست

انواع خاک صنعتی

  1. خاک کائولن
  2. خاک رُس معمولی و شیل
  3. خاک نسوز
  4. خاک بالکنی
  5. خاک فولرارث یا گل سرشور
  6. خاک بنتونیت

 

خاک کائولن

کائولن نوعی خاک صنعتی است که در صنایع به عنوان ماده اصلی مواد استفاده می‌شود. این خاک اغلب به رنگ سفید و کرمی مشاهده می‌شود. از این خاک برای لعاب کشی نیز استفاده می‌کنند.

از مهم‌ترین کاربردهای خاک کائولن می‌توان به تولید پلاستیک، تولید رنگ، رنگ کاغذ، لاستیک سازی، چسب سازی، صنایع نسوز و غیره اشاره  کرد.

 

 خاک رُس معمولی و شیل

از پر کاربردترین و محبوب‌ترین نوع خاک‌ها می‌توان به خاک رس اشاره کرد. این نوع خاک دارای ساختمانی بلوری است. این خاک از50 درصد سیلت، 35 درصد خاک روس و 15 درصد مواد شیمیایی تشکیل شده است. از خاک رس برای ساخت آجر و ظروف سفالی استفاده می‌شود.

 

خاک نسوز

کشور ما ایران بزرگ‌ترین مرکز تولید خاک نسوز در خاورمیانه است. خاک نسوز همانطور که از اسمش پیدا است می‌تواند در مقابل حریق مقاومت بسیار بالایی داشته باشد و می‌تواند دست کم دمای هوا را تا 1515 درجه سانتی گراد را تحمل کند.

از این خاک برای مقره سازی، لعاب سازی، ساخت ظروف چینی، کاشی و سرامیک‌ها، الکترو سرامیک‌ها و غیره استفاده می‌شود.

دریافت قیمت پوکه معدنی

 

خاک بالکلی

در کشور ما سالانه مقدار زیادی خاک بالکلی در شهرهای فارس، یزد و کرمان تولید می‌شود. خاک بالکلی در سایز و اندازه‌های مختلفی در معادن یافت می‌شوند و به این دلیل که خاک بالکلی دارای مواد آلی می‌باشد، اغلب به رنگ‌های سیاه و آبی دیده می‌شود. ولی بعد از پخت رنگ این خاک تغییر می‌کند.

 

 

خاک فولر ارث یا گل سر شور

نوع دیگری از خاک های صنعتی گل سرشور یا خاک فولر نام دارد که اغلب به رنگ سفید و کرمی دیده می‌شود. ویژگی‌های این خاک کاملا شبیه به خاک بنتونیت است. همانطور که از اسم این خاک پیدا است برای شست و شوی صورت و بدن مورد استفاده قرار می‌گیرید. این خاک از قدیم برای برداشتن پوست مرده و کثیفی روی پوست بدن مرسوم بوده است. اما امروزه شامپوی بدن جایگزین گل سر شور شده است.

 

خاک بنتونیت

خاک بنتونیت کاملا شبیه به خاک رس است و به دو صورت بنتونیت متورم و بنتونیت غیرمتورم در طبیعت دیده می‌شود. از کاربردهای خاک بنتوریت می‌توان به درمان مشکلات پوستی، درمان اسهال و استفراغ، بهبود بهداشت دهان و دندان، مسمویت دستگاه گوارش و غیره اشاره کرد. همانطور که در بالا گفته شد خاک صنعتی چندین نوع دارد و هرکدام از این خاک‌ها برای یک کار خاصی مناسب هستند.

5/5 - (14 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *