گرانولار نوعی سنگ معدنی است که در برخی از مناطق کشور برداشت می شود. در اینجا به شما گفته خواهد شد که گرانولار چیست و چه خصوصیات و کاربرد هایی دارد.
معرفی پرلیت
کشور ما ایران یکی از کشورهایی است که در آن معادن سنگ فراوانی وجود دارد و سالانه بیش از هزاران تن سنگ معدنی به دیگر کشورها صادر میگردد.
یکی از این سنگهای معدنی پرليت نام دارد.
پرلیت سنگی است با ظاهر شیشهای که انواع مختلفی دارد. انواع پرلیت عبارتند از:
پرلیت کلاسیکی، پرلیت پامیسی، پرلیت گرانولار و پرلیت تجاری.
مطالعه “مقاله پوکه معدنی“
پرلیت گرانولار چیست و خصوصیات آن
همانطور که در بخش بالا خواندید گرانولار یکی از سنگهای پرلیت است.
گرانولار ساختاری همانند شکر دارد.
این سنگ معدنی معمولا به رنگ زرد نخودی دیده میشود اما در برخی از مواقع این سنگ به رنگهای خاکستری، قهوهای و مشکی نیز دیده شده است.
بر اساس تحقیقاتی که پژوهشگران بروی سنگ گرانولار انجام دادهاند، این اطلاعات را به دست آوردند که ساختار سلولهای این سنگ قابل تغییر است.
یعنی دانههای ریز درون این سنگ بطور آشکار در حال انبساط و انتقباض هستند.
گرانولار خصوصیات منحصر بفرد بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- عایق سازی در برابر سرما و گرما
- ضد حریق و اشتعال
- غیر قابل فاسد شدن
- وزن کم و مقاومت بالا
- قابلیت شکستن و تبدیل به قطعات کوچکتر
- و…
کاربردهای گرانولار
گرانولار به دلیل داشتن خصوصیات گفته شده در انجام امور مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ساخت سرامیک: در ساخت سرامیک به چند عنصر اصلی به نامهای سیلیس ، آلکانی و آلومینیوم نیاز است.
تمامی عنصرهای گفته شده به راحتی در گرانولار موجود میباشند. به همین دلیل در ساخت سرامیک و تهیه لعاب رنگی از گرانولار استفاده میشود. - کاربرد گرانولار به عنوان صافی: در برخی از کارگاهها و کارخانهها از گرانولار منبسط به عنوان صافی استفاده میشود.
به عنوان مثال برای جدا سازی باکتریها از آب، پالایش آبمیوه، ساخت شکر و… گرانولار مورد استفاده قرار میگیرد. - استفاده گرانولار در ساختمان سازی: در ساختمان سازی نیز میتوان گرانولار را همراه با سیمان و آب مخلوط نمود و مورد استفاده قرار داد.
دریافت قیمت پوکه معدنی